Tanácsok kezdőknek (Tank)

Üdv. az RC tankok világában!

Nem árt tisztában lenni néhány alapvető dologgal, mielőtt kiválasztjuk kedvenc "játékszerünket". Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, amiket érdemes figyelembe venni a döntésnél.  Egy jó minőségű távirányítós tank nagyszerű élményt tud nyújtani gyermekek és természetesen "felnőtt gyerekek" számára is. Ezen összefoglaló elolvasása lehetővé teszi számodra, hogy az igényeidnek legmegfelelőbb kategóriájú terméket válaszd.

 

Ha mégis bármilyen jellegű kérdésed merülne fel, nyugodtan keresd vevőszolgálatunkat! Nálunk nincs olyan, hogy furcsa kérdés, hozzánk bizalommal fordulhatsz!

Választékunkban a Torro gyártó németországi üzemében, kézzel készített termékeit találod. Az egyes típusok között jelentős árkülönbség tapasztalható. Ennek oka a kezi összeszerelés során a műanyag mellet felhasznált fémből  (cink, alumínium és sárgaréz) készült anyagok arányában, még élethűbb működésben és megjelenésben rejlik.

   

Távirányítós tank vásárlása előtt talán a legfontosabb döntés, amit meg kell hoznunk, hogy milyen csatarendszerrel szerelt modellt választunk. Szerencsénkre a döntésnek nem feltétlenül véglegesnek lennie, mert a lövést/tüzelést végző rendszerek külön-külön is beszerezhetők, komoly modellező tapasztalat nélkül is, kis kézügyeséggel kicserélhetők. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk mindkét változatot.

A harcjárművek alapvetően két fajta harcrendszerrel készülnek.

Airsoft rendszer (BB)

Más néven "BB". A távirányítóról vezérelve 6 mm átmérőjű, kemény műanyag lövedékeket lő ki, a lőtávolság kb. 20m. Az ezzel a rendszerrel szerelt modellekhez kapunk egy papír céltáblát is, amin remekül begyakorolhatjuk a használatát és a pontos célzást. Több harckocsival remek tankcsatákat lehet vívni, ha eltaláljuk az ellenfél modelljét, jellegzetes koppanó hangot hallunk. A golyókat többször is lehet használni, viszont tisztításukra érdemes ügyelni. Ha piszkosak lesznek, újbóli kilövésükkel  tönkre tehetjük a kilövő mechanizmust. Mivel kicsik és messzire szállnak, sok el fog tűnni közülük, ezért ha gyakran lövöldözünk velük, érdemes betárazni belőlük. Álltalában a tankok tornyán találjuk a lövedék betöltő nyílást, 15-20 db lőszert szabad egyszerre betölteni. Ha többet teszünk bele, előfordulhat, hogy beszorulnak. Ha mégis megtörténik, nem kell kétségbe esni, bármilyen hosszú és vékony eszközzel a lövegen keresztül egy mozdulattal megszüntethető a probléma. Használata kellő körültekintést igényel, mivel a szemet eltalálva sérülést okozhat! Ezért a kisebb gyerekeknek az infra csatarendszerrel ellátott termékeket javasoljuk.

 

  • Hatótávolság: Kb.20 m
  • Valódi lövedékek kilövése

Infra rendszer (IR)

A tüzelés szintén a távirányítóról tudjuk vezérelni, hatótávolsága kb. 15 m. Előnye a legtöbb "BB" rendszerrel szemben (amelyik "BB" rendszer rendelkezik ezzel a funkcióval, a termékleírásban feltűntettük), hogy elsütésekor a löveg hátrasiklik, valósághűen szimulálva egy igazi tankot. A biztonságos és örömteli szórakozás érdekében kisebb gyerekeknek inkább ezt a változatot ajánljuk. Elsütése ugyan olyan életszerű, mint az airsoft rendszeré, természetesen leszámítva a kirepülő lövedéket. A lényeg! Ha kettő, vagy több infrás modellel rendelkezünk, készen állunk egy  elképesztően izgalmas játékra. Amennyiben ügyesen célzunk és eltaláljuk az ellenfél harckocsiját, az abban található infra vevő rendszer érzékeli a találatot és modell robbanó hang effekttel jelez. Hat találat után megrázkódik, leáll és villogással jelzi a csata résztvevőinek a tank kilövését. 30 másodperc elteltével ismét vezérelhető lesz és folytatódhat a küzdelem!

 

  • Hatótávolság: 15 m
  • Inra csata több modell esetén 
  • Valódi löveg hátrasiklás tüzeléskor

 

Hangmodul

Ez az alkatrész teszi lehetővé a modell szimulálja a löveg és a géppuska tüzelését és a motor hangját. A hangerősség egy mozdulattal szabályozható, teljesen is le lehet némítani.

 


Füstgenerátor

Működtetéséhez szükség van egy speciális olajra (minden modellhez jár egy flaskányi). Használat előtt a kipufogókba kell csepegtetni belőle. Fontos, hogy nyílásonként 1-2 cseppet szabad csak használni, mert a túltöltésük károsíthatja a generátort!


Löveg hátrasiklás

Tüzeléskor a löveg valósághűen hátrasiklik.  Ez a funkció az infravörös változatnál található meg, leszámítva pár "BB" rendszert. Azoknál a "BB" rendszerű tankoknál, melyeknél ez a funkció elérhető, megtalálható a termékleírásban.

A torony forgása 360°-ban

A legtöbb modellnél az alsó és középső ár kategóriában 320° -ban forgatható a torony (a hátsó 40° marad ki), viszont a prémium kategóriában ez a funkció is megtalálható.

olcsobbat.hu argep.hu