Zegan - ZTZ-96 távirányítós tank infra csatarendszerrel 1:32

Raktárkészlet: NINCS
Zegan - ZTZ-96 távirányítós tank infra csatarendszerrel 1:32
Zegan - ZTZ-96 távirányítós tank infra csatarendszerrel 1:32
Zegan - ZTZ-96 távirányítós tank infra csatarendszerrel 1:32
Zegan - ZTZ-96 távirányítós tank infra csatarendszerrel 1:32

Zegan - ZTZ-96 távirányítós tank. Kedveled a tankokat? Szeretnél egy tankcsata részese lenni? Ezzel a készlettel valóra válthatod álmod és mindezt egy mindenki számára biztonságos környezetben, kilőtt lövedékek nélkül is megteheted! Hogyan? A megoldás az infra csatarendszer! A készletben lévő 22,3 cm-es tank a távirányítóról vezérelve infra sugarakat képes kilőni. Ha ügyesen céloztunk és eltaláltuk az ellenfelünket, a tálálatot kapott tank érzékeli azt. Négy életerővel indulunk, minden találat egy életerő elvesztésével jár. A bekapott találatok során a jármű mozgásképessége folyamatosan csökken, így szimulálva egy valódi ütközetet. A negyedik elszenvedett lövés után harckocsink minden funkciója leáll, "ki van lőve"! A tankok 27 mHz-en működnek, de lehetőség van csatornát váltani, így két játékot is tudunk egyidejűleg használni. Remek szórakozás nyújt gyerekeknek és "felnőtt gyerekeknek" egyaránt!

 

Az infra csatához két darab Zegan gyártmányú tank szükséges!

 

A készletben az egyik leghíresebb modern kínai páncélos, a  ZTZ tank található.

 

Története

 

"A 99-es típus, más megnevezései még a ZTZ–99, illetve a VZ–123 a Kínai Népköztársaságban kifejlesztett és gyártott harmadik generációs harckocsi, amely jelenleg a kínai fegyveres erők legmodernebb harckocsija. A 2001-ben hadrendbe állított 99-es típust a China Northern Industries Group Corporation (CNGC) vállalat gyártja. A 99-es típus képességeit (tűzerő, védelem és mozgékonyság) tekintve felülmúlja a korábbi kínai fejlesztésű harckocsikat. Magas, körülbelül 2 millió dolláros ára miatt nem várható, hogy nagy mennyiségben fogják rendszerbe állítani (csupán a kínai hadsereg elit páncélos alakulatai alkalmazzák), a költséghatékonyság érdekében inkább a 99-es technológiai megoldásait felhasználva modernizálják a korábbi 96-os típusú harckocsikat. A lassan kiöregedő 59-es típusú harckocsi (amely a szovjet T–54 kínai változata) utódjának fejlesztését az 1970-es évek elején kezdték el, azonban a sikertelen 122-es típusú' közepesharckocsi-program miatt szinte azonnal meg is szakad. 1977 februárjában, válaszul arra, hogy a Szovjet Hadsereg T–72-es harckocsikat telepített a kínai határ közelébe, újraindították a programot. Ehhez harcászati-műszaki kritériumként azt határozták meg, hogy egy olyan, a német Leopard 2-n alapuló, 120 mm-es löveggel felszerelt harckocsit képzeltek el a kínai katonai vezetők, amelyekkel sikeresen szállhatnak szembe a szovjet T–72-esekkel.

1979-ben a fejlesztést végző 617. sz. gyár (jelenleg Belső-mongóliai Első Gépgyár) és a 201. sz. tervezőintézet' (jelenleg Észak-kínai Járműkutató Intézet) bemutatták a harckocsi – elsősorban a leendő harckocsi alakját bemutató – prototípusát, amely az 1224-es kódszámot kapta. A harckocsit 120 mm-es löveggel látták el, illetve német gyártmányú MB8V331tc41 dízelmotort építettek bele. A tesztek során elsősorban a harckocsi alakját és a motort tesztelték. Későbbiekben további két prototípust építettek, az 1226 és az 1226F2 jelzésű példányokat, amelyekbe már kínai gyártmányú, 1000 lóerős motort építettek be.

A fejlesztések azonban lassan haladtak, elsősorban az időközben felmerülő technológiai problémák miatt. Végül a kínaiak hadseregben 1981-ben hadrendbe állították az 59/69-es típusú harckocsik továbbfejlesztett változatát, a 88-as típust, amelyet 105 mm-es löveggel és brit tűzvezető rendszerrel láttak el (ez lett a kínai harckocsik második generációja).

A harmadik generációs harckocsit fejlesztő csoport eközben két részre szakadt. Az egyik egy szovjet mintán alapuló, 125 mm-es löveggel ellátott harckocsit képzelt el, míg a másik egy radikálisabb kialakítású, az izraeli Merkava formáját követő, 120 mm-es löveggel felszerelt változatot javasolt. A kínai vezetés – többek között a kisebb fejlesztési kockázat és az alacsonyabb költségek miatt – végül az előbbi mellett döntött, másrészt a kínai hadseregnek már volt tapasztalata a szovjet típusú harckocsik üzemeltetésében.

A harmadik generációs harckocsit az 1980-as évek közepén kezdte el fejleszteni a Kínai Északi Ipari Művek (angol rövidítéssel NORINCO), amely 1990-re készítette el az első prototípust, és még abban az évben el is kezdték a teszteket. Az Öbölháború után a kínaiak levontak néhány fontos tanulságot, például azt, hogy a prototípusnak nem lenne sok esélye a korszerű nyugati harckocsik ellen, ennek következtében néhány módosítást hajtottak végre. 1992-re újabb négy prototípust építettek meg. 1994-től elkezdték tesztelni a harckocsit különböző terepviszonyok között. A tesztek megerősítették, hogy a harckocsi megfelel az elvárásoknak, majd ezután 1996 decemberében néhány példányt átadtak a kínai hadseregnek tesztelés céljából.

1998-ban végül befejezték a próbákat, és ekkor a harckocsi megkapta a végső elnevezését, amely a ZTZ–98 (98-as típus) lett. Ennek ellenére a 98-ast sohasem állították hadrendbe, hanem továbbfejlesztették. A harckocsi elejét ERA páncélzattal erősítették meg, és erősebb, 1500 lóerős motort építettek be. Az új változat a ZTZ–99 (99-es típus) jelöléssel látták el. Az első 40 darabot 2001-ben adták át a kínai hadsereg alakulatainak."

 

9 990 Ft (7 866 Ft + ÁFA)
A vásárlás után járó pontok: 200 Ft
Nincs raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Jellemzők

 

 • Ajánlott életkor: 6+
 • Komplett készlet (RTR), használatához nem szükséges további alkatrész
 • A tank mérete: 22,3 cm (löveggel együtt) X 7,2 cm X 7,8 cm (hosszúságXszélességXmagasság))
 • Irányíthatóság: előre-hátra, balra-jobbra, a torony 330°-ban körbe forgatható
 • 2 db, nagy nyomatékú elektromos motor
 • 35°-os terepmászó képesség (a talaj típusa befolyásolhatja)
 • Valósághű hang effektek: löveg elsütés és motor hang
 • LED világítás
 • Működési frekvencia: 27 MHz (2 csatornás)
 • Az akkumulátor töltési ideje: kb. 4 óra
 • Menetidő: kb. 25 perc
 • Hatótávolság: kb. 10 m

 

A készlet tartama

 

 • 1:32-es méretarányú ZTZ-96 távirányítós tank
 • Kis méretű, kézre álló távirányító
 • Ni-Cd újratölthető akkumulátor, 3,6 V - 600 mAh
 • Hálózati akkumulátor töltő
 • Részletes, fényképes használati útmutató

 

A távirányító 2 db, normál méretű ceruza (AA) elemmel működik, amelyeket a készlet nem tartalmaz!

Adatok
Ajánlott életkor

A termék gyártója által javasolt korosztály, amely gyermekek esetén fejlettségtől és érdeklődési körtől függően eltérhet

6 – 99 éves
Méretarány
1:32
Változat

RTR: "Ready To Run" Komplett készlet, az üzembe helyezéshez szükséges összes alkatrészt tartalmazza

 

RTR
Használható
Beltéren
Mivel működik?
Ni-Cd akkumulátor
Márka
ZEGAN
Garancia
12 hónap
Akkumulátor szavatosság
6 hónap
Akkumulátor típus
Ni-Cd
Akkumulátor feszültség
3.6V
Akkumulátor kapacitás (mAh)
600
Hosszúság

A termék hossza

22.3 cm
Szélesség

A termék szélessége

7.2 cm
Magasság

A termék magassága

7.8 cm
Anyag
Műanyag
Kinek ajánljuk
Fiú, Lány
Hatótávolság
10 m
Üzemidő
25 min
Működési frekvencia
27 MHz
Távirányító akkumulátor típusa

A termék távirányítójához szükséges akkumulátorok/elemek típusa

2 x 1.5 V AA
Raktárkészlet
NINCS
Cikkszám
33803
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
olcsobbat.hu argep.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.