TOP termékek
Hírlevél
Szaküzletünk

+36 70/252-2603


1158 Budapest, 
Késmárk u. 16. III. emelet


H - P: 10-18hHázhozszállítás

Partnerünk a szállításban

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás
Nici Brandshop

Termék részletek


Torro - Tigris I. késői változat távirányítós tank Force of Valor széria - infra csatarendszerrel

Torro - Tigris I. késői változat távirányítós tank Force of Valor széria - infra csatarendszerrel
 • Torro - Tigris I. késői változat távirányítós tank Force of Valor széria - infra csatarendszerrel
 • Torro - Tigris I. késői változat távirányítós tank Force of Valor széria - infra csatarendszerrel
 • Torro - Tigris I. késői változat távirányítós tank Force of Valor széria - infra csatarendszerrel
 • Torro - Tigris I. késői változat távirányítós tank Force of Valor széria - infra csatarendszerrel
 • Torro - Tigris I. késői változat távirányítós tank Force of Valor széria - infra csatarendszerrel
 • Torro - Tigris I. késői változat távirányítós tank Force of Valor széria - infra csatarendszerrel
30 990 Ft

A "Forces of Valor" széria keretén belül a gyártó négy különböző tank típussal jelent meg: Tigris I, Panzer IV. Ausf. H, T34/85 és a Sherman M4A3 harckocsi. Ezt azért fontos kiemelni, mert a modellek tervezése során figyelembe vették az eredeti tankok tulajdonságait (löveg tűzerő és a harckocsi súlya), amelyek élethűen befolyásolják a távirányítható harcjárművek végsebességét és azt, hogy hány sikeres találatot elérnünk az ellenfeleink tankján ahhoz, hogy megsemmisítsük azt. Értelem szerűen a nagyobb lassabb tankok komolyabb tűzerővel rendelkeznek, a mozgékonyabbak kisebbel.

Valósághű hang és fény effektek, élethű és részletgazdag kidolgozás, 25°-os terepmászó képesség, infravörös csatarendszer, és ez csak pár funkció, amiért  remek szórakozást nyújt gyermekek és "felnőtt gyermekek" számára is.  A 2,4 GHz-en működő távirányítójának köszönhetően akár 16 db harcjárművel is harcolhatunk egyszerre, "mindenki-mindenki ellen", vagy akár csapat módban is. 

Története

 

"A Panzerkampfwagen VI, más néven Tiger (magyarul Tigris) harckocsi minden tekintetben a második világháborús német haditechnika-fejlesztési erőfeszítések mintapéldája. A típust először 1942 augusztusában vetették be Leningrádhoz közel, a Ladoga-tó térségében.

Később szinte az összes hadszíntéren megjelent: a keleti fronton, Észak-Afrikában, Olaszországban, Normandiában, harcolt az Ardennekben és Magyarországon is a Harmadik Birodalom 1945-ös kapitulációjáig. Védettségének és tűzerejének köszönhetően neve egybeforrt a legyőzhetetlenséggel. A szövetségesek főképp nagy teljesítményű, 8,8 cm-es lövege és vastag páncélzata miatt tartottak tőle. Bár harci cselekményei máig legendásak, műszakilag megbízhatatlan és lassú volt. A szövetségesek elsődlegesen leküzdendő harckocsijává lépett elő, a jármű gyenge pontjait azonban hamar kitapasztalták. A háború végére harctéri fölénye egyre csökkent, mivel a szövetségesek egyre hatékonyabb páncéltörő ágyúkat állítottak hadrendbe, valamint a legtöbbet a levegőből küzdötték le. 1945 elején már csak igen kis példányszámban volt szolgálatban, de még Berlinutcáin is harcolt az utolsó napokban.

A Tigris megjelenése óriási technikai versenyhez vezetett, mivel a szövetségesek nem rendelkeztek olyan eszközökkel, amelyek a német nehézpáncélos leküzdéséhez alkalmasak lettek volna. Az amerikaiak az M4 Sherman harckocsit 1940-ben kezdték fejleszteni, 1942-ben állították rendszerbe, és a Tigris rögtön elavulttá tette. Ugyanígy jártak az angolok és a szovjetek valamennyi típusukkal. Megindult az erős páncélozottság és a nagy tűzerő utáni hajsza. A Shermant és a T–34-est egyre erősebb lövegekkel látták el. Kifejlesztették a Sherman Fireflyt kifejezetten a Tigris (később a Párduc) ellen, a szovjetek pedig a teljes löveges harcjármű-állományukat áttervezték és átalakították.

A németek nem exportálták egyik szövetséges országnak sem (saját részre is mindig kevés volt belőle), csak saját csapataikat szerelték fel a típussal. A Magyar Királyi Honvédség 10 darabot átvett 1944 őszén a Kárpátok védelmének erősítésére. A legtöbb példányt azonban az elháríthatatlan meghibásodások és az üzemanyaghiány miatt a személyzet felrobbantotta, a megmaradt 1–2 darabot pedig visszaadták a német csapatoknak."

 

Infravörös csatarendszer

 

A tüzelés a távirányítóról tudjuk vezérelni, hatótávolsága ennél a szériánál kb. 6 m. A lényeg! Ha kettő, vagy több infrás tank modellel rendelkezünk, készen állunk egy elképesztően izgalmas játékra. Amennyiben ügyesen célzunk és eltaláljuk az ellenfél harckocsiját, az abban található infra vevő rendszer érzékeli a találatot. A modell robbanó hang effekttel jelez, majd a torony tetején lévő led is mutatja számunkra a bekapott lövést. A led különböző intenzitású és színű világítással folyamatos visszajelzést biztosít számunkra a bekapott találatok számáról. Ha a találatok száma eléri a kritikus szintet, a találatokat jelző led kialszik, így  jelezve a csata résztvevőinek a tank kilövését. 

 

 

Jellemzők

 

 • Ajánlott életkor: 14+, a véleményünk szerint 12+
 • Komplett készlet (RTR), használatához nem szükséges további alkatrész
 • A tank mérete: 25 cm (löveggel együtt 34 cm) X 15 cm X 12 cm (hosszúság X szélesség X magasság)
 • Irányíthatóság: előre-hátra, balra-jobbra, egyhelyben forgás, löveg fel-le 20°-al, a torony 360°-ban (balra 180°, jobbra 180°) forgatható
 • Digitális (proporcionális) vezérlés, amely minden irányban teljesen fokozatmentes sebesség vezérlést tesz lehetővé
 • 25°-os terepmászó képesség
 • Rúgós felfüggesztés
 • Nagy nyomatékú, biztonsági kuplunggal ellátott meghajtó motorok
 • Fémből készült löveg
 • A távirányítóról állítható hangerő
 • Infra csatarendszer, több tank esetén szövetséges és ellenség beállítási lehetőséggel, elkerülve a szövetséges harckocsik "kilövését"
 • "Alvó mód", 30 másodperc állás után
 • Valósághű hang és fény effektek: géppuska, löveg elsütés és motor hang
 • Hatótávolság: kb. 6 m

 

A készlet tartama

 

 • Torro - Tigris I. késői változat távirányítós tank
 • Faraday FST-305 2,4 GHz FHSS távirányító, "bal kezes átállítási lehetőséggel"
 • Infra érzékelővel ellátott gyakorló céltábla
 • Parancsnok figura
 • Tartalék lánctalp szemek
 • Részletes, fényképes használati útmutató

 

A távirányító 4 db, a modell 6 db (összesen 10 db) normálméretű ceruza (AA) elemmel működik. A céltáblába 2 db kisméretű ceruza elem (AAA) szükséges. Az elemeket a készlet nem tartalmazza!


 • Ajánlott életkor 
  12 – 99 éves
  Méretarány
  1:24
  Változat 
  RTR
  Használható
  Beltéren és kültéren egyaránt
  Mivel működik?
  Ceruza elem (AA)
  Márka
  Torro
  Garancia
  1 év
  Raktárkészlet
  NINCS
  Cikkszám
  Torro-1112372004
Webáruház készítés