TOP termékek
Hírlevél
Szaküzletünk

+36 70/252-2603


1158 Budapest, 
Késmárk u. 16. III. emelet


H - P: 10-18hHázhozszállítás

Partnerünk a szállításban

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Fizetési megoldás
Nici Brandshop

Termék részletek


Torro - Panzer IV. Ausf. H távirányítós tank Force of Valor széria - infra csatarendszerrel

Torro - Panzer IV. Ausf. H távirányítós tank Force of Valor széria - infra csatarendszerrel
 • Torro - Panzer IV. Ausf. H távirányítós tank Force of Valor széria - infra csatarendszerrel
 • Torro - Panzer IV. Ausf. H távirányítós tank Force of Valor széria - infra csatarendszerrel
 • Torro - Panzer IV. Ausf. H távirányítós tank Force of Valor széria - infra csatarendszerrel
 • Torro - Panzer IV. Ausf. H távirányítós tank Force of Valor széria - infra csatarendszerrel
30 990 Ft

A "Forces of Valor" széria keretén belül a gyártó négy különböző tank típussal jelent meg: Tigris I, Panzer IV. Ausf. H, T34/85 és a Sherman M4A3 harckocsi. Ezt azért fontos kiemelni, mert a modellek tervezése során figyelembe vették az eredeti tankok tulajdonságait (löveg tűzerő és a harckocsi súlya), amelyek élethűen befolyásolják a távirányítható harcjárművek végsebességét és azt, hogy hány sikeres találatot elérnünk az ellenfeleink tankján ahhoz, hogy megsemmisítsük azt. Értelem szerűen a nagyobb lassabb tankok komolyabb tűzerővel rendelkeznek, a mozgékonyabbak kisebbel.

Valósághű hang és fény effektek, élethű és részletgazdag kidolgozás, 25°-os terepmászó képesség, infravörös csatarendszer, és ez csak pár funkció, amiért  remek szórakozást nyújt gyermekek és "felnőtt gyermekek" számára is.  A 2,4 GHz-en működő távirányítójának köszönhetően akár 16 db harcjárművel is harcolhatunk egyszerre, "mindenki-mindenki ellen", vagy akár csapat módban is. 

Története

 

"A Panzer IV (Sd.Kfz 161) egy második világháborús német harckocsi, amely a háború elejétől végéig szolgált, sőt a háború után Szíria is vásárolt az egykori szovjet hadizsákmányból. Sokoldalúságát mutatja, hogy gyártása során támogató szerepköréből valódi közepes harckocsivá nőtte ki magát, miközben egyes változatait műszaki mentő járművé alakították át. A Panzer IV-et a második világháború végéig gyártották. Hivatalos német típusjelzése Panzerkampfwagen IV, vagy rövidítve PzKpfw IV volt. A Magyar Királyi Honvédség 1942-1945 között összesen 84 különböző típusú Panzer IV harckocsit állított szolgálatba.

A német-magyar politikai egyeztetések alapján 1941-től egyértelművé vált, hogy nagyobb magyar katonai részvétel szükséges a keleti fronton a kifulladni látszó német erők tehermentesítésére. Óriási nyomás nehezedett azonban mind a magyar és mind a német hadvezetésre, hiszen nyilvánvalóvá vált, hogy a honvédség a Szovjetunió hadszínterén csak abban az esetben fog ütőképes erőt felvonultatni, ha az megfelelő páncélos támogatással is rendelkezik. Az év végére megállapodás születik, hogy a szerveződő 2. magyar hadsereg alárendelt páncélos csapatait megerősítik német harckocsikkal. Hosszas egyeztetések után 1942januárjában megalakításra kerül egy harckocsi kiképzőezred, és kiküldenek Wünsdorfba 40 tisztet és 144 legénységi állományú harckocsizót német eszközre történő átképzésre. Az átképzés az akkor már elavultnak tekinthető „Panzer 38(t)” és a modernebb „Panzer IV F1” típusokon történt. A kilenchetes kiképzés után a kiképzett állomány egy része rakodási gyakorlat keretében hazaszállította a honvédség részére átadott harcjárműveket. A szerveződő 1. Tábori Páncéloshadosztály és elsősorban a Magyar Királyi 30. Harckocsi Ezred volt befogadó alakulatuk. Panzer IV-ből 3 részletben összesen 32 db került 1942-ben átadásra. A politikai tárgyalások során Hitler ígérete egyébként arról szólt, hogy páncéloshadosztálynyi felszerelést fognak rendelkezésünkre bocsátani, de ezt az ígéretét nem tudta betartani."

 

Infravörös csatarendszer

 

A tüzelés a távirányítóról tudjuk vezérelni, hatótávolsága ennél a szériánál kb. 6 m. A lényeg! Ha kettő, vagy több infrás tank modellel rendelkezünk, készen állunk egy elképesztően izgalmas játékra. Amennyiben ügyesen célzunk és eltaláljuk az ellenfél harckocsiját, az abban található infra vevő rendszer érzékeli a találatot. A modell robbanó hang effekttel jelez, majd a torony tetején lévő led is mutatja számunkra a bekapott lövést. A led különböző intenzitású és színű világítással folyamatos visszajelzést biztosít számunkra a bekapott találatok számáról. Ha a találatok száma eléri a kritikus szintet, a találatokat jelző led kialszik, így  jelezve a csata résztvevőinek a tank kilövését. 

 

 

 

Jellemzők

 

 • Ajánlott életkor: 14+, a véleményünk szerint 12+
 • Komplett készlet (RTR), használatához nem szükséges további alkatrész
 • A tank mérete: 25 cm (löveggel együtt 34 cm) X 15 cm X 12 cm (hosszúság X szélesség X magasság)
 • Irányíthatóság: előre-hátra, balra-jobbra, egyhelyben forgás, löveg fel-le 20°-al, a torony 360°-ban (balra 180°, jobbra 180°) forgatható
 • Digitális (proporcionális) vezérlés, amely minden irányban teljesen fokozatmentes sebesség vezérlést tesz lehetővé
 • 25°-os terepmászó képesség
 • Rúgós felfüggesztés
 • Nagy nyomatékú, biztonsági kuplunggal ellátott meghajtó motorok
 • Fémből készült löveg
 • A távirányítóról állítható hangerő
 • Infra csatarendszer, több tank esetén szövetséges és ellenség beállítási lehetőséggel, elkerülve a szövetséges harckocsik "kilövését"
 • "Alvó mód", 30 másodperc állás után
 • Valósághű hang és fény effektek: géppuska, löveg elsütés és motor hang
 • Hatótávolság: kb. 6 m

 

A készlet tartama

 

 • Torro - Panzer IV. Ausf. H távirányítós tank
 • Faraday FST-305 2,4 GHz FHSS távirányító, "bal kezes átállítási lehetőséggel"
 • Infra érzékelővel ellátott gyakorló céltábla
 • Parancsnok figura
 • Tartalék lánctalp szemek
 • Részletes, fényképes használati útmutató

 

A távirányító 4 db, a modell 6 db (összesen 10 db) normálméretű ceruza (AA) elemmel működik. A céltáblába 2 db kisméretű ceruza elem (AAA) szükséges. Az elemeket a készlet nem tartalmazza!


 • Ajánlott életkor 
  12 – 99 éves
  Méretarány
  1:24
  Változat 
  RTR
  Használható
  Beltéren és kültéren egyaránt
  Mivel működik?
  Ceruza elem (AA)
  Márka
  Torro
  Garancia
  1 év
  Raktárkészlet
  NINCS
  Cikkszám
  Torro-1112372001
Webáruház készítés